Saturday, August 11, 2012

Kucing Dengan Luka Teruk (Raja Hanisah)

Email ini kami terima daripada Raja Hanisah : 

Rabu, 25 Julai 2012 - 8.37am.

Salam & selamat pagi ktaj,
Pagi tadi lebih kurang jam 06:40pagi ada seekor kucing jalanan dihadapan pagar rumah saya yang telah cedera parah dibahagian leher hingga ke telinga sebelah kanan mungkin digigit anjing.  Keadaannya agak teruk dan luka telah lama, berbau dan berulat dibahagian telinga. Saya sedih melihat keaadan dia mengiaw kesakitan.
Hari ini saya mengambil cuti 1 hari untuk membawa die ke klinik Mesra di Bandar Baru Bangi.  Jika dia dapat diselamatkan selepas rawatan saya tak mampu untuk menjaganya kerana saya mempunyai 8 ekor kucing besar  dan 1 ekor lagi anak kucing dibela kerana sy jumpa dia kelaparan di kawasan rumah dan untuk kos rawatan pula sy tidak pasti berapa kosnya dan khuatiri saya tidak mampu untuk menanggung keseluruhan rawatan. 
Saya inginkan pandangan dan nasihat dari pihak ktaj bagi membantu saya dalam menyelesaikan perkara ini.
kerjasama yang diberikan didahului dgn ribuan terima kasih.
-Anis-

Kami telah bersetuju memberikan bantuan subsidi 50% untuk kos rawatan perubatan kucing ini dan meminta agar kucing ini segera diberikan rawatan.
 
Raja Hanisah telah membawa kucing ini ke Klinik Haiwan Mesra, Bandar Baru Bangi untuk mendapatkan rawatan dan mencuci luka kucing ini. 

Namun kami menerima berita pada 27 Julai 2012, kucing ini terpaksa di tidurkan (put to sleep/euthanized) oleh doktor kerana lukanya yang teruk dan usianya yang sudah tua. 

RIP dear cat :(

2 comments: